welkom bij Dibbet total home concepts

Welke site wilt u bezoeken?

Voor Dibbet Bouwbedrijf Exclusief is geen uitdaging te groot. Wij verbouwen en renoveren woningen, restaurants, kantoorpanden en nog veel meer. Volledige ontzorging van A tot Z

Dibbet Doors ontwerpt, produceert en monteert stalen binnen- en buitendeuren volledig op maat en in eigen beheer.

Dibbet Interiors is een hoogwaardig bedrijf voor 3D interieurontwerpen, complete woning styling, verkoop en advies.

Eetcafe De Gribus in Barneveld

Locatie: Barneveld - Nederland

In dit project speelde zaken als toegankelijkheid, sfeer, verlichting, akoestiek, beleving en functionaliteit een zeer grote rol.

Met een professioneel team hebben we de wensen en eisen in het project goed van tevoren in kaart gebracht. Zo is het belangrijk dat een project niet alleen vanuit het oogpunt van de eigenaar wordt bekeken, maar ook vanuit de gasten.

Het plafond van de Gribus was voorzien van een zwart doek, dit was erg akoestisch natuurlijk maar met de tijd ging er een hoop vuil en stof inzitten. Tijd voor verandering dus! Maar wanneer doe je dit? Normaliter zou je restaurant de deuren moeten sluiten mocht je een verbouwing aan het plafond willen realiseren. Maar door de corona periode hadden we nu een goed moment gevonden. 

De Gribus ging compleet in de steigers! Veel gasten waren bang dat we de authentieke elementen zouden gaan vervangen. Zoals de bar, delen van het plafond en nog een aantal elementen. Dat was juist hetgeen wat de Gribus zo sfeervol maakte. En daar waren wij het mee eens! 

Door met onze Interior Designer te kijken naar hoe we er toch een moderne twist aan konden geven zonder de sfeer en authentieke elementen te dwarsbomen hebben we gekozen om het plafond weer zwart te maken waardoor de elementen zoals muziek boxen niet op zouden vallen. Wel hebben we extra gewerkt met oud eikenhout, ook de verlichting is goed overna gedacht. 

 

Met spots, waarmee je de belangrijke aspecten goed kunt verlichten creëer je enorm veel sfeer. Door het light system wat we hebben toegepast hebben we voor de koffie morgens, de lunch ’s middags, het diner ’s avonds, de borrel, voor feestavonden en de schoonmaak einde van de avond licht scenes  gemaakt. Met één druk op de knop is alle verlichting in het pand afgestemd op  het tijdstip en functie van de dag. Het plafond is goed geïsoleerd zodat de akoestiek optimaal is. 

Het gehele interieur is opnieuw afgelakt, er hangen nieuwe lampen en de vloer is opnieuw geschuurd en in de olie gezet. Het personeel is een poos bezig geweest om alle tafels te schuren en opnieuw te lakken. De voordeur is vervangen door een aluminium taatsdeur. De koffiehoek is aangepakt en er zijn maatwerk meubels voor gemaakt. Zelfs in de oude schouw is een waterdamp haardje geplaatst om de beleving nog ‘echter’ te maken. 

Maar het meest grote verschil zijn wel de toiletten. Zoals jullie zien is de Gribus een gezellig, donkerbruin eetcafe. Er hangt een bepaalde sfeer die je overal waar je in het restaurant zit kunt proeven. Behalve de toiletten, daar stapte je een witte ruimte in die onlogisch was ingedeeld. De dames zaten bijna met hun knieën tegen de muur en hadden maar twee toiletten wat tijdens een drukke avond gewoon te weinig was. Door de ruimte in een 2D plattegrond te tekenen en de muren te verwijderen werden er veel duidelijkere opties mogelijk en hebben we zelfs een extra damestoilet kunnen creëren in de beperkte ruimte. Ook de sfeer is dusdanig aangepast op de rest van het restaurant. Al met al, het is een compleet plaatje zo! 

Heeft u nou ook een horeca pand en klinkt dit u als muziek in de oren? Wij helpen en denken graag met u mee over de realisering en het ontwerp van uw droom restaurant, café of hotel.

Deel dit project

Bekijk ook: